O nas

Zdrowo i bezpiecznie

Fermy Drobiu Lewandowski specjalizują się w produkcji jaj konsumpcyjnych. Poziom produkcji to 100 000 sztuk dziennie. Fermy to nowoczesne hale produkcyjne, wyposażone w klatki spełniające wymogi Unii Europejskiej, komputerową kontrolę mikroklimatu oraz urządzenia posiadające optymalne systemy:

  • zadawania paszy
  • pojenia
  • kontroli środowiska wewnątrz-fermowego
  • sterowania wilgotnością i temperaturą
  • system alarmowy reagujący na niekorzystne parametry oddziaływujące na hodowlę kur i produkcję jaj

Fermy Drobiu uzyskały Pozwolenie Zintegrowane wydane przez Wojewodę mazowieckiego oraz numer państwowego lekarza weterynarii 14371388. Aktualna hodowla kur niosek opiera się na systemie bateryjnym i ściółkowym.

Jakość na pierwszym miejscu

Pasza użyta do produkcji jaj składa się wyłącznie z bezpiecznych surowców naturalnych. Na przełomie roku 2015 wybudowaliśmy własną mieszalnię pasz o wydajności 5t/h. Mamy pewność, że dostarczamy naszym kurom paszę złożoną zawsze ze świeżych składników wysokiej jakości. Hale wyposarzone są w nowoczesnej klasy sprzęt z automatyką firmy SKIOLT.

Fermy Drobiu są pod ścisłym nadzorem weterynaryjnym, co oznacza, że jaja pochodzące z naszej fermy są zdrowe i bezpieczne.

Wizją naszej firmy jest służenie naszym klientom jako partner biznesowy, zapewnienie wysokiej jakości naszych towarów pod względem zdrowotności i bezpieczeństwa.